28.10.2024
Телеканал NTD

Чи захищають нинішні вакцини від нового штаму коронавірусу омікрон

Чи захищають нинішні вакцини від нового штаму коронавірусу омікрон

Уряди в усьому світі прагнуть захиститися від нового варіанта коронавірусу, який назвали «омікрон». Його вже виявили..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Уряди в усьому світі прагнуть захиститися від нового варіанта коронавірусу, який назвали «омікрон». Його вже виявили в багатьох країнах. Подекуди вводять жорсткі обмеження.

Так, Ізраїль та Японія знову закрили в’їзд для іноземців. Польща заборонить польоти до семи африканських країн, продовжить карантин для деяких мандрівників та ще більше обмежить кількість людей у ресторанах та інших громадських місцях.

У Латинській Америці теж вводять обмеження. Бразилія закриє свої кордони для подорожніх із шести південноафриканських країн. Подібні правила будуть і в Чилі.

А ось президент Мексики заявив у понеділок, що причин для занепокоєння немає. І справді, наразі у світі не виявили жодної смерті від нового варіанта коронавірусу.

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила, що омікрон, імовірно, пошириться у всьому світі, що призведе до нових спалахів інфікування. На думку ВООЗ, у деяких місцях це може призвести до серйозних наслідків.

Уперше омікрон виявили на півдні африканського континенту. Експерти з ПАР зазначають, що нинішні вакцини мають бути, як і раніше, дієвими.

[Салім Абдул, експерт із вірусних захворювань]:
«Чи ефективні нинішні способи лікування? Так, ми впевнені, що стандартні процедури нашого протоколу мають бути дієвими. Очікуємо, що вакцини захищатимуть від госпіталізацій та важких форм перебігу хвороби».

Виробники вакцин заявили, що вже працюють над створенням препаратів проти омікрону.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чи захищають нинішні вакцини від нового штаму коронавірусу омікронКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Лікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіБразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в АмазоніїУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в Скандинавії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: