19.03.2024
Телеканал NTD

Чому виникає біль у спині, і що з цим робити

Чому виникає біль у спині, і що з цим робити

Біль у спині перетворюється на епідемію. Під час карантину чимало людей сидять удома за комп'ютерами й..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Біль у спині перетворюється на епідемію. Під час карантину чимало людей сидять удома за комп’ютерами й менше рухаються. І проблема стає дедалі очевиднішою. Наприклад, у Великій Британії це одна з найпоширеніших причин недієздатності.

Нещодавно спину потягла й королева Єлизавета ІІ. Після цього про проблеми з хребтом заговорили голосніше.

Звісно, у випадку з королевою все можна списати на вік. Але фізіотерапевти зазначають, що біль у спині зараз набагато частіше виникає і в молодих.

[Ліба Ширан, фізіотерапевт]:

«Вони стають частішими навіть серед дітей шкільного віку».

Якщо це розтягнення, то зазвичай проходить саме собою. Але, як кажуть фахівці, розтягнення спини трапляється досить рідко.

[Ліба Ширан, фізіотерапевт]:
«Розтягнення зв’язок у хребті може стати великою проблемою, але це не дуже поширене явище. <…> Значно обтяжливіший біль — це біль, який стає постійним».

Водночас причин такого болю може бути дуже багато.

[Ліба Ширан, фізіотерапевт]:
«Це може бути невралгічний біль, який поширюється вниз по нозі та вражає нерв. Може бути ноципластичний біль, який, по суті, вважається ознакою ураження центральної нервової системи. І часто трапляється комбінація всіх цих чинників. Розтягнення зв’язок чи тканинна патологія окремо буває вкрай рідко».

Медики радять, що якщо болить спина, слід і далі бути активним і виконувати всі повсякденні справи. За їхніми словами, це ключова річ, бо тривала бездіяльність може лише посилити біль.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому виникає біль у спині, і що з цим робитиЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракУ Дубаї корали вирощують по-новомуSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну арку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: