28.02.2024
Телеканал NTD

Дитинча карликового бегемота показали в зоопарку Франції

Дитинча карликового бегемота показали в зоопарку Франції

[Жюлі Буаттьо, доглядачка

Дата завантаження: 2024-03-28

video

[Жюлі Буаттьо, доглядачка]:
«Важливо не плутати карликових бегемотів зі звичайними великими бегемотами, яких багато. Карликові бегемоти, на відміну від звичайних, живуть на самоті — і в неволі, і в дикій природі».

Ця крихітка — нове дитинча карликового бегемота в біопарку, що на заході Франції. Їй немає й місяця. Маму звуть Лея, а доньку назвали Квіллою.

Карликові бегемоти — рідкісний вид, але він добре розмножуються в зоопарках.

Квілла — третє дитинча Леї. Зараз маля живе в приміщенні. Дбайлива мама не випускає її у відкритий вольєр.

[Жюлі Буаттьо, доглядачка]:
«Я відчиняю двері, але вона кілька тижнів немов каже дитинчаті: “Я піду і скоро повернуся, а ти чекай тут”. Коли дитинчаті виповниться місяць, мама його випустить».

Карликові бегемоти живуть у Західній Африці, переважно в Ліберії. Також вони трапляються в Сьєрра-Леоне та Гвінеї. Ці тварини ведуть нічний спосіб життя. День проводять у воді, а коли стемніє, виходять шукати їжу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дитинча карликового бегемота показали в зоопарку ФранціїУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуКатання на собачих упряжках приваблює до Лапландії дедалі більше туристівВ Антарктиці помітили рідкісного білого пінгвінаУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більше200 німців влаштували післязастільний забігУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакури

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: