29.09.2024
Телеканал NTD

Скільки тривають ідеальні обійми

Скільки тривають ідеальні обійми

Там, де знімають карантинні обмеження, можна спостерігати теплі обійми в аеропортах та на вокзалах. [подруги в..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Там, де знімають карантинні обмеження, можна спостерігати теплі обійми в аеропортах та на вокзалах.

[подруги в аеропорту]:
«Нема слів. Ми не бачилися два роки. Ми найліпші подруги».

Користь від обіймів очевидна. Але британські вчені пішли далі. Вони з’ясували, як це робити ідеально.

[мандрівник]:
«Це були чудові обійми. Відмінні. Найкращі обійми за день».

Учені університетів Бристоля й Лондона, а також Голдсмітського коледжу з’ясували, що найприємніше, коли обійми тривають щонайменше десять секунд. Тоді більше радості. А ось короткі обійми, навпаки, можуть розчарувати.

Також важливо помістити руки в потрібне місце. Якщо ви обіймаєтеся навхрест, то максимум задоволення від обіймів не дістанете. Найприємніше, коли одна людина кладе руки на талію, а інша охоплює плечі чи шию.

Є навіть наукове пояснення, чому нам так складно в ізоляції. Виявляється, людський мозок запрограмований на соціальну взаємодію.

[Наталі Боулінг, психолог]:
«Обійми — це сигнал іншій людині, що ми поряд, що ми надаємо соціальну підтримку, яка, як знаємо, робить нас щасливими. Це також знижує рівень стресу, бо виникає впевненість, що ми маємо ресурси, щоб упоратися з життєвими труднощами».

Тепер з’явилася формула ідеальних обіймів: робіть це довше й не обіймайтеся навхрест.
Коротке посилання на цю сторінку:

Скільки тривають ідеальні обіймиНоутбук із подвійним екраном та майбутнє прозорих дисплеїв — новинки CES-2024В Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаВ Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»Личинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківНові протези дають змогу відчувати температуру предметівНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: