19.08.2024
Телеканал NTD

Різдвяний вертеп — один із найбільших у Європі — зробили в Угорщині

Різдвяний вертеп — один із найбільших у Європі — зробили в Угорщині

Найбільший у країні й серед найбільших у Європі. Жителі угорського села Вирш разом зводять у місцевій..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Найбільший у країні й серед найбільших у Європі. Жителі угорського села Вирш разом зводять у місцевій церкві різдвяний вертеп. Це давня традиція.

Спершу будують дерев’яний каркас. Потім на ньому виростають зелені пагорби й долини. У центрі розташована печера з немовлям Ісусом та його батьками. Поблизу пастухи пасуть отару, поруч навіть горить багаття.

[Янош Кіш, житель Вирша]:
«Ми почали прикрашати згори й поступово рухалися вниз. Тим, хто багато важить, нагору не можна. Ми за цим стежили».

Різдвяний вертеп тут будують понад 70 років. З кожним роком він ставав дедалі більшим, поки не досягнув нинішнього розміру. Зараз його площа — 60 квадратних метрів.

Щороку вертеп трохи змінюється: інакше розташовані пагорби, долини й фігурки людей. Незмінною залишається лише печера Різдва.

[Дьордь Сабо, керівник робіт]:
«Це чарівно. Ще кілька деталей — і вертеп готовий. Нам подобається. Мені завжди дуже сумно, коли ми його розбираємо. Я міг би дивитися на нього цілий рік».

Для Рити Міклошич ця місцева традиція — ще й нагадування про дитинство. Її батько першим збудував у церкві різдвяний вертеп.

[Рита Міклошич, жителька Вирша]:
«Малими перед святами ми проводили тут багато часу — допомагали дорослим. Ми нетерпляче чекали на все це».

Жителі села чекають на Різдво тисячі гостей. Наразі в Угорщині немає жорстких карантинних обмежень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Різдвяний вертеп — один із найбільших у Європі — зробили в УгорщиніПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Килим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у КанадіЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропорту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: