24.03.2024
Телеканал NTD

Новий штам Omicron уже виявляють у Європі

Новий штам Omicron уже виявляють у Європі

Новий штам коронавірусу під назвою «омікрон» поширюється світом. 13 випадків виявили в Нідерландах, по два —..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Новий штам коронавірусу під назвою «омікрон» поширюється світом. 13 випадків виявили в Нідерландах, по два — у Данії та Австралії.

Водночас дедалі більше країн повертають карантинні обмеження та не пускають до себе іноземців.

У Нідерландах міністр охорони здоров’я сказав, що 13 випадків виявили серед пасажирів двох рейсів, які в п’ятницю прибули з Південноафриканської Республіки до Амстердама.

Загалом серед понад 600 пасажирів цих рейсів виявили близько 60 хворих на COVID.

Новий штам уперше було знайдено у ПАР. Минулого тижня Всесвітня організація охорони здоров’я назвала Omicron варіантом, який викликає занепокоєння.

Є побоювання, що цей штам стійкий до нинішніх вакцин. Він також потенційно заразніший. Утім, експерти поки не впевнені, що він призводить важчого протікання хвороби.

Голова Медичної асоціації ПАР каже, що поки його симптоми помірні.

[Ангелік Катзіа, голова Медичної асоціації ПАР]:
«Поки немає причин для паніки. Важких пацієнтів не виявили. Це може змінитися пізніше, але галас, який створюють ЗМІ в усьому світі, не відповідає клінічній картині».

Голова Єврокомісії, коментуючи новий штам, закликала всіх вакцинуватися.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Сподівайтеся на краще, готуйтеся до гіршого. Пріоритет — соціальна дистанція, зменшення контактів, а також максимальна вакцинація та ревакцинація».

Водночас голова американської компанії Moderna каже, що нова вакцина від омікрон, найімовірніше, буде готова до початку наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий штам Omicron уже виявляють у ЄвропіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООННауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудУ Франції під час протестів фермерів загинула жінка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: