26.09.2024
Телеканал NTD

Сам-один через Атлантику: португалець пропливе на тримарані 6000 км

Сам-один через Атлантику: португалець пропливе на тримарані 6000 км

На маленькому тримарані — через Атлантику. Португальський кайтсерфер пропливе 6000 кілометрів. Замість вітрил взяв кайт —..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

На маленькому тримарані — через Атлантику. Португальський кайтсерфер пропливе 6000 кілометрів. Замість вітрил взяв кайт — тобто повітряного змія. З ним легше впіймати вітер.

Франсішку Люфіння вже подолав 1300 кілометрів — від Кашкайша, що поблизу Лісабона, до іспанського острова Пальма. Тримаран розганявся до 30 кілометрів за годину. Перший етап подорожі тривав п’ять днів.

[Франсішку Люфіння, кайтсерфер]:
«Спати під час запливу Атлантикою не дуже виходить. Якщо сильний вітер, то прокидаюсь кожні 10 або 15 хвилин, щоб усе перевірити. Іноді, якщо дуже втомився чи вітер трохи стих, засинаю години на дві».

Ще один нічний жах — зіткнутися зі сміттям в океані. Удар об великий предмет може пошкодити тримаран, і тоді він потоне.

Мандрівник прямує до острова Мартиніка. Він входить до архіпелагу Малі Антильські острови в Карибському морі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сам-один через Атлантику: португалець пропливе на тримарані 6000 кмФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: