27.07.2024
Телеканал NTD

9-річний хлопчик створив застосунок, щоб допомогти брату-аутисту спілкуватися

9-річний хлопчик створив застосунок, щоб допомогти брату-аутисту спілкуватися

Ця програма стала справжнім порятунком для маленького Адама. Достатньо натиснути на картинку, і смартфон озвучує бажання..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Ця програма стала справжнім порятунком для маленького Адама. Достатньо натиснути на картинку, і смартфон озвучує бажання хлопчика.

Адам – аутист і майже не вміє висловлювати свої думки. Спеціальну програму створив дев’ятирічний Шон – старший брат хлопчика. Обидва живуть із батьками в англійському місті Стокпорт.

[Шон Портер, автор застосунку]:
«Я знав: якщо не розроблю цю програму, то навряд чи хтось про це подумає».

Шон розробив програму в межах шкільного проєкту. Тепер пишається, що може допомогти дітям із проблемами мови.

[Шон Портер, автор застосунку]:
«Це так дивовижно, чудове відчуття. Люди рідко дбають про інших. Багато хто хоче щось винайти, щоб стати героєм, прославитися й заробити купу грошей. Але вони забувають подумати про інших».

Батьки теж радіють. Раніше їм доводилося просто здогадуватися, чого просить молодший син.

[Ліам Портер, батько хлопчиків]:
«В Адама тепер більше можливостей. Завдяки застосунку його прохання стали різноманітнішими, і тепер він розвивається швидше».

Не всі діти-аутисти мають проблеми з мовою. Але якщо вони є, то це означає, що в такої дитини мізерний запас слів і водночас вона не розуміє, як побудувати речення й висловити свою думку.
Коротке посилання на цю сторінку:

9-річний хлопчик створив застосунок, щоб допомогти брату-аутисту спілкуватисяКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Екзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакури

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: