26.06.2024
Телеканал NTD

Австралієць шукає нових господарів непотрібним верблюдам

Австралієць шукає нових господарів непотрібним верблюдам

Ці верблюди на фермі австралійського захисника тварин гості незвичайні. Тут, у штаті Вікторія, він тримає щось..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ці верблюди на фермі австралійського захисника тварин гості незвичайні. Тут, у штаті Вікторія, він тримає щось на кшталт притулку для свійських птахів, які власникам уже не потрібні. А тепер допомога треба й верблюдам-самцям.

Метью шукає для них новий дім. Каже: усе, що треба, це галявина біля будинку та багато їжі. Нагородою буде віддана дружба.

[Метью Гласкотт, фермер]:
«Якщо навчити їх слухатися, то вони стануть відмінними свійськими тваринами. Вони розуміють, що не можна ламати огорожі. І насправді верблюд — це просто велике цуценя».

Фермер забирає непотрібних верблюдів у скотарів. У Вікторії зараз купують багато верблюжого молока. І фермери надовго залишають лише самиць, а літніх самців утримувати не хочуть.

До кінця року в цьому притулку, імовірно, набереться до півсотні верблюдів. Це буде вже ціла череда. Дбати про тварин допомагають волонтери.

[Теган Белл, волонтер]:
«Я люблю верблюдів за характер. Мені до вподоби приходити в загін, гладити їх, годувати й просто бути поряд».

Щоб тримати верблюда, потрібні відповідні умови.

[Метью Гласкотт, фермер]:
«Верблюдів тримати важко. Потрібен міцний паркан та електрична огорожа. І вони дуже багато їдять. За тиждень можуть з’їсти кілька тонн рослинності».

На фермі також живуть півні, ему та страуси.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралієць шукає нових господарів непотрібним верблюдамУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: