29.05.2024
Телеканал NTD

Кози Австралії — травоїдні пожежники

Кози Австралії — травоїдні пожежники

Цей сільський пейзаж насправді серйозна протипожежна операція. В Австралії незабаром літо. Два роки тому тут були..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Цей сільський пейзаж насправді серйозна протипожежна операція. В Австралії незабаром літо. Два роки тому тут були великі пожежі. Вогонь випалив рекордні 18 мільйонів гектарів території.

Сьогодні там, де не справляються люди, на допомогу приходять кози. Вони з ентузіазмом очищують луки від сухої рослинності.

[Джейсон Маккеллар, голова пожежної служби]:
«Ми тестуємо роботу кіз уже кілька місяців. Результати кажуть самі за себе».

[Біллі Джонстон, фермер]:

«Вони їдять значно більше видів бур’янів і рослин, які інші тварини, що пасуться, минають. Кози здатні перетворити все це на родючі землі. Вони їдять бур’яни, удобрюють гноєм, після чого росте більше трави, і менше бур’янів».

Нещодавні рясні дощі уповільнили традиційні заходи профілактики. Зокрема, контрольоване випалювання. Кози ж готові працювати за будь-якої погоди.

[Трій Герсбек, інспектор пожежної служби Нового Південного Уельсу]:
«За останні два місяці в нас випало коло 200 міліметрів опадів, найближчими днями буде ще 50–60. Наша традиційна програма зниження небезпеки сповільнилася. Але ці тварини в польових умовах змінили рівень ризику в регіоні. Фантастика».

Пожежники не чекають, що кози цього року значно зменшать ризик займання, але до наступного сезону мають встигнути. Залучити травоїдних планують у всьому Новому Південному Уельсі, зокрема в Сіднеї.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кози Австралії — травоїдні пожежникиПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиВ Антарктиці помітили рідкісного білого пінгвінаУ Таїланді бенкетом відзначають День слона40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: