27.12.2024
Телеканал NTD

У Києві з’явився мініміст для незрячих

У Києві з'явився мініміст для незрячих

Ось такий бронзовий макет пішохідно-велосипедного мосту тепер установили в Києві. Опис об'єкта — шрифтом Брайля. Призначений..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ось такий бронзовий макет пішохідно-велосипедного мосту тепер установили в Києві. Опис об’єкта — шрифтом Брайля. Призначений він для людей із порушенням зору й не лише для них.

[Марина Хонда, заступник голови КМДА]:
«Це не просто шрифт Брайля, це англійська мова, це скорочений варіант історії об’єкта. І за QR-кодом може бути сурдопереклад. Тобто це для людей, які погано чують».

Володимир — незрячий із дитинства. Він випробував модель та відзначив її зручність.

[Володимир Петровський, незрячий]:
«Модель тактильна, її можна помацати, можна подивитися та побачити загалом, що це таке».

Коли робили модель мосту, подумали й про безпеку, щоб незрячі не вдарилися об кути.

[Володимир Петровський, незрячий]:
«Дуже важлива саме платформа, на якій установлено макет, бо це допоможе людям, які це оглядатимуть, уникнути травм».

Проєкт утілює в життя міська адміністрація. Так упорядковують інклюзивний туристичний маршрут від Софійського собору до Хрещатого парку.

[Марина Хонда, заступник голови КМДА]:
«Плануємо до кінця року відкрити ще один об’єкт біля міської адміністрації. Він через QR-код розповідатиме історію Хрещатика».

Такі об’єкти розроблено не лише для незрячих, а й для людей, які не мають порушень зору.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Києві з’явився мініміст для незрячихООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну воду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: