29.04.2024
Телеканал NTD

Вулиці Лондона засяяли одночасно

Вулиці Лондона засяяли одночасно

Ангели, метелики, ялинки та багато інших декорацій. Цього року Лондон уперше запалив різдвяну ілюмінацію на всіх..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ангели, метелики, ялинки та багато інших декорацій. Цього року Лондон уперше запалив різдвяну ілюмінацію на всіх найвідоміших вулицях одночасно. А їх коло 20. Місто одразу перемінилося.

Пандемія та «брекзит» боляче вдарили по туризму. Тут сподіваються, що святкові вогні приваблять до центру більше британців.

[Марк Вільямс, підприємець]:
«Туристи залюбки приїжджають, щоб на них подивитися. Лондонцям дуже важливо, щоб вони повернулися».

Ілюмінацію запалили раніше, ніж зазвичай. Великі магазини ще не встигли прикрасити свої вітрини. Але дух Різдва змушує людей попри холод вийти на прогулянку.

[перехожа]:
«Узимку рідко проводжу час надворі — холодно. Але різдвяні декорації надихають вийти з дому та приїхати до центру».

Ярмарок у популярному районі Ковент-Гарден уже готовий до свят. Тут установили 17-метрову ялинку, яку прикрашають 30 тисяч вогників.

[перехожий]:
«Так приємно після напруженого дня прогулятися по Пікаділлі, побачити всі ці вогні. А так би просто пішов додому. Але тепер настрій піднявся, дуже добре».

[перехожі]:
«Вогні заряджають різдвяним настроєм. Так, виникає відчуття свята. Особливо після такого складного року приємно бачити, що люди знову разом».

А вулицю Карнабі прикрасило понад 600 блискучих 3D- та 2D-метеликів. Інсталяцію назвали «Різдвяний калейдоскоп Карнабі».
Коротке посилання на цю сторінку:

Вулиці Лондона засяяли одночасноЦерква в Болівії влаштувала свято для сотень бездомнихХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівЯк панди граються на снігу в зоопарку у Бельгії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: