19.04.2024
Телеканал NTD

Вибух на шахті в Кузбасі: загинуло 46 гірників та 6 рятувальників

Вибух на шахті в Кузбасі: загинуло 46 гірників та 6 рятувальників

Щонайменше 52 людини загинуло внаслідок вибуху, пожежі та задимлення на вугільній шахті «Листвяжна» у Кемеровській області...

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Щонайменше 52 людини загинуло внаслідок вибуху, пожежі та задимлення на вугільній шахті «Листвяжна» у Кемеровській області. Усередині було 285 осіб. За п’ять годин із шахти вибралося 239 гірників. Багатьом знадобилася медична допомога.

У лікарні перебуває 38 шахтарів та 11 гірничорятувальників, четверо людей — у важкому стані.

Задимлення почалося на глибині 250 метрів. Через вентиляцію дим поширився всією шахтою. Гірники скористалися кисневими саморятувальниками та почали самотужки вибиратися.

На місце події прибуло 430 рятувальників, також було залучено 86 одиниць техніки. Знайдено тіла 11 шахтарів, доля 35 людей залишається невідомою.

На поверхню із шахти також не піднялося шестеро співробітників МНС.

[Олександр Чупріян, в. о. міністра з надзвичайних ситуацій]:
«Це відділення розташоване в найвіддаленішій частині шахти. Наразі виявлено три тіла рятувальників, їх підіймають нагору».

Прокуратура вже з’ясовує обставини трагедії. За версією слідства, у шахті вибухнув метан. Затримано трьох осіб: директора шахти, його заступника, а також начальника дільниці. Їх підозрюють у порушенні вимог промислової безпеки.

Після інциденту прокуратура почала перевіряти й інші гірничодобувні підприємства Кузбасу.

Наразі рятувальники ліквідують наслідки пожежі, а також уживають заходів, щоб запобігти новому вибуху. Це триватиме кілька діб. Потім пошукові роботи відновлять.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вибух на шахті в Кузбасі: загинуло 46 гірників та 6 рятувальників2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьЕквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиківДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніВулкан в Ісландії поки що притихАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: