29.09.2024
Телеканал NTD

$43 мільйони за копію Конституції США: аукціон у Нью-Йорку

$43 мільйони за копію Конституції США: аукціон у Нью-Йорку

Рідкісну копію Конституції США продали на аукціоні Sotheby's у Нью-Йорку. Після запеклих торгів вона дісталася неназваному..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Рідкісну копію Конституції США продали на аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку. Після запеклих торгів вона дісталася неназваному покупцю за 41 мільйон доларів. Враховуючи винагороду аукціонному будинку ціна перевищила 43 мільйони. Це вдвічі-втричі більше, ніж за неї планували отримати.

Лот є офіційною друкованою копією першого видання американської Конституції. Документ створили батьки-засновники США. Для цього було скликано Філадельфійський конвент. Він проходив із 25 травня по 17 вересня 1787 року.

Спочатку було 500 копій документа. Їх надрукували для учасників Конституційного з’їзду. Нині збереглося лише 15.

Конституція США стала першою у світовій історії Конституцією в сучасному розумінні. Деякі її положення використовували інші держави під час створення власної конституції.

Документ складається з преамбули, семи статей та двадцяти семи поправок, серед яких Білль про права.
Коротке посилання на цю сторінку:

$43 мільйони за копію Конституції США: аукціон у Нью-ЙоркуБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОСендбординг повертається до НамібіїБалабан — душа музичної культури АзербайджануФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у Лівані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: