28.11.2024
Телеканал NTD

Сомалійка малює картини, щоб змінити життя країни на краще

Сомалійка малює картини, щоб змінити життя країни на краще

Можливо, єдина в країні. Художниця Сана не знає інших жінок у Сомалі, які б писали картини...

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Можливо, єдина в країні. Художниця Сана не знає інших жінок у Сомалі, які б писали картини. Це мистецтво ледве виживає, оскільки країна переживає не найкращі часи — там триває громадянська війна.

[Сана Ашраф Шаріф Мухсін, художниця]:
Сподіваюся змінити це своїм мистецтвом. Хочу, щоб люди побачили щось прекрасне, і їхній дух зміцнів».

Дівчина навчається в університеті. Хоче пов’язати життя із будівництвом. Живопис — її хобі.

Пейзажі, тварини та побут сомалійців — усе це зображено в картинах. Художницю надихає любов до батьківщини.

Сана захопилася мистецтвом ще за малих літ. Училася у свого дядька. Спочатку малювала вугіллям на стінах дому. Потім почала писати картини та портрети в альбомі.

Дівчина живе в Могадішо в напіврозваленому будинку родича. Її мистецтво вже дістало визнання багатьох краян. Нещодавно вона провела виставку в столичному університеті.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сомалійка малює картини, щоб змінити життя країни на кращеЗ вікон знаменитого паризького ресторану буде видно церемонію відкриття Олімпіади-2024Новий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорВ Італії вимирають газетні кіоскиФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: