26.08.2024
Телеканал NTD

Віллу з фрескою Караваджо в Римі продадуть на аукціоні

Віллу з фрескою Караваджо в Римі продадуть на аукціоні

Якщо ви шукаєте будинок своєї мрії, можливо, варто звернути увагу на віллу Aurora в Римі. У..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Якщо ви шукаєте будинок своєї мрії, можливо, варто звернути увагу на віллу Aurora в Римі. У ній 11 спалень, 10 ванних кімнат, а ще фреска на стелі, яку написав сам Караваджо.

Нині тут мешкає принцеса Рита Бонкомпаньї-Людовізі. Та, попри всі її спроби зберегти нерухомість, нещодавно будинок виставили на торги. Початкова вартість – 500 мільйонів євро.

Принцеса програла суперечку про спадщину після смерті власника будинку – її чоловіка принца Ніколо Бонкомпаньї-Людовізі.

Останніми днями на віллі вона щодня розглядає фреску Караваджо, виявляючи в ній нові деталі.

Коли в 1597 році художник розписав стелю, йому було трохи більше як 20 років. Свою картину назвав «Юпітер, Нептун та Плутон». У цьому залі була алхімічна лабораторія тогочасного власника.

[Рита Бонкомпаньї-Людовізі, вдова власника будинку]:
«Власник будинку сказав Караваджо: “Хочу, щоб цю стелю було розписано на честь моєї роботи з алхімією”. Караваджо не хотів цього робити. Але зробив. Це єдина його робота, написана олією по тиньку».

Лише цю фреску оцінюють у 310 мільйонів євро. Щоправда, до 1968 року вона була закрита побілкою.

Спочатку вілла була мисливським будиночком. На початку XVII століття її купив кардинал Людовіко Людовізі.

Відтоді будинок належав роду Людовізі. 18 січня наступного року він знайде нового власника. Скільки зрештою за нього заплатять, залишається головною інтригою.

Вдова власника будинку сподівається, що вілла стане музеєм.
Коротке посилання на цю сторінку:

Віллу з фрескою Караваджо в Римі продадуть на аукціоніМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікБалабан — душа музичної культури АзербайджануВ Італії вимирають газетні кіоскиФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимСендбординг повертається до НамібіїВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракар

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: