24.10.2024
Телеканал NTD

Як готуються до зимової Олімпіади на субтропічному острові

Як готуються до зимової Олімпіади на субтропічному острові

Останні шість років тайванська саночниця Лі Сіньжун тренується на асфальтованих гірських трасах. До своїх санчат примотує..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Останні шість років тайванська саночниця Лі Сіньжун тренується на асфальтованих гірських трасах. До своїх санчат примотує колеса, і мріє одного разу взяти медаль на зимовій Олімпіаді. Нині її мета — Ігри 2022 року в Пекіні.

Зазвичай жителі цього субтропічного острова для занять зимовими видами спорту виїжджали за кордон. Проте пандемія внесла корективи. Лі та ще одній лижниці довелося шукати варіанти вдома.

[Лі Сіньчжун, саночниця]:
«Коли спортсмени з великих країн дізнаються, як ми тренуємося, вони зазвичай шоковані. Вони зазначають, що ми справді докладаємо багато зусиль, щоби тренуватися».

Але тепер дівчата мають нове місце для тренувань. Батько однієї зі спортсменок, у минулому лижник, збудував критий льодовий навчальний центр. Там можна тренуватися, хоча довжина траси все ж замала, і спортсменки часто врізаються в борти.

[Лі Віньї, лижниця]:
«Я дуже чекаю Олімпіади. Ми розуміємо, що на п’єдестал навряд чи зійдемо, але ми хочемо потрапити на лінію старту».

На минулі зимові Ігри у 2018 році Тайвань відправив лише чотирьох спортсменів. Не дивно, адже навіть у найхолодніші зими сніг тут випадає лише високо в горах. Водночас спортсмени із цієї частково визнаної країни ще жодного разу не завойовували медалі на зимових Олімпіадах.

Якщо обидві дівчини пройдуть кваліфікацію, то зможуть змагатися в команді під назвою «Китайський Тайбей». Причина в тому, що комуністична влада КНР уважає Тайвань своєю бунтівною провінцією. Вона періодично дає зрозуміти острову, що готова повернути його силою.

Варто зазначити, що після відокремлення на Тайвані діє демократична форма правління.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: