28.02.2024
Телеканал NTD

У США з’являться «розумні» електролітаки за ціною позашляховика

У США з'являться «розумні» електролітаки за ціною позашляховика

Хочете полетіти на власному транспорті на роботу, та ще й щоб це було безпечно й порівняно..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Хочете полетіти на власному транспорті на роботу, та ще й щоб це було безпечно й порівняно недорого? Один ізраїльський стартап обіцяє надати таку можливість до 2024 року.

Він збудував двомісний електричний літак. Вага апарата — менша за тонну. Дальність польоту — 177 кілометрів, швидкість — 250 кілометрів за годину. Одного підзаряджання має вистачати на годину. Зліт та посадка — вертикальні.

[Рані Плаут, директор компанії-виробника]:
«Ми будуємо літак, що за своєю суттю ближчий до автомобіля. Він простіший, ним легко керувати і його неважко обслуговувати».

Апарат оснащено «розумною» системою керування. Вона відповідає за всі складні функції і навігацію. Також штучний інтелект часто перевіряє роботу електролітака, що підвищує безпечність польоту.

[Чен Розен, співзасновник компанії-виробника]:

«Ми використовуємо технології, усуваємо всі складнощі керування літаком. Робимо його простішим, щоб більшій кількості людей було зручно користуватися таким апаратом».

Ціна базової комплектації — 150 тисяч доларів. За стільки ж можна придбати позашляховик. Але в компанії кажуть, що ціни знижуватимуться відповідно до підвищення попиту.

Стартап планує постачати свою продукцію до США, бо там багато вільного повітряного простору. Такий транспорт замовили вже 180 клієнтів. У компанії розраховують продавати по 15 тисяч електролітаків на рік і стати лідером ринку.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США з’являться «розумні» електролітаки за ціною позашляховикаНауковці створили перший функціональний напівпровідник із графенуВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиCES-2024: інтелектуальні фени, телевізори та маски для обличчяНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в оренду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: