25.12.2024
Телеканал NTD

15 яєць Фаберже зібрали в одному місці

15 яєць Фаберже зібрали в одному місці

До цієї виставки готувалися кілька років. Й ось тепер понад 200 шедеврів ювелірного дому Карла Фаберже..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

До цієї виставки готувалися кілька років. Й ось тепер понад 200 шедеврів ювелірного дому Карла Фаберже зібрали в одному місці й показали британській публіці. В одному із залів зібрано колекцію відразу з 15 імператорських яєць Фаберже. Такої кількості під одним дахом не бачили чверть століття.

[Кіран Маккарті, куратор виставки]:
«Я закликаю всіх прийти й на них подивитися. Ви побачите, що це неперевершені твори, які вражають».

Експонати збирали із державних музеїв та приватних колекцій у всьому світі.

Унікальність виставки в тому, що вона присвячена роботі філіалу ювелірного дому в Лондоні та його клієнтам. Він діяв із 1907 по 13-й рік.

[Кіран Маккарті, куратор виставки]:
«Тут, просто в центрі, ви бачите будівлю парламенту, виконану в емалі. Це абсолютно культова визначна пам’ятка Лондона. Але Фаберже прикрасив її сибірським нефритом».

На виставці можна побачити вироби, які ювелірний дім виготовляв для британських клієнтів. Це зображення тварин, пам’яток та заміських резиденцій.

Є і портрети домашніх тварин імператорської сім’ї та портсигари.

Експозиція в музеї Вікторії та Альберта працюватиме до 8 травня.
Коротке посилання на цю сторінку:

15 яєць Фаберже зібрали в одному місціМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюДва індійські ресторани судяться через куряче каріГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: