23.02.2024
Телеканал NTD

Немає чим дихати: жителів Делі перевели на віддалену роботу

Немає чим дихати: жителів Делі перевели на віддалену роботу

Жителям індійської столиці та околиць сказали працювати з дому. І цього разу річ не в коронавірусі...

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Жителям індійської столиці та околиць сказали працювати з дому. І цього разу річ не в коронавірусі. У Нью-Делі просто немає чим дихати.

Відповідне розпорядження видав верховний суд. Він також зобов’язав владу не пускати на дороги транспорт другорядної важливості та знизити рівень промислового й пилового забруднення.

Отруйний смог тримається в регіоні з початку листопада. Із суботи через нього на чотири дні закрили школи та зупинили будівництво.

[жителька Нью-Делі]:
«Зараз на вулиці в усіх починаються проблеми з диханням та болять очі. Ніби виходити й не слід, але сидіти вдома теж важко — треба провітрюватися. Важливо, щоби була якась фізична активність. Ми ненадовго виходимо й одразу повертаємося — усюди дим. Навіть якщо ти в масці, в очах однаково виникає подразнення».

Ще одна вимога суду: терміново вжити заходів, щоб запобігати спалюванню стерні в сусідніх штатах Гар’яна, Пенджаб та Уттар-Прадеш. Щороку сотні фермерів у такий спосіб очищують поля для нового посівного сезону. Саме це вважають основним джерелом забруднення повітря взимку.

У понеділок Індекс якості повітря в Делі був на позначці 343. Це рівень «дуже погано». За тривалого впливу такі умови можуть викликати респіраторні захворювання. До речі, минулого тижня було ще гірше — у столиці похолоднішало, й індекс піднявся до позначки майже 500.
Коротке посилання на цю сторінку:

Немає чим дихати: жителів Делі перевели на віддалену роботуАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООННе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: