24.10.2024
Телеканал NTD

Де можна побачити найрідкіснішу й найдорожчу марку у світі

Де можна побачити найрідкіснішу й найдорожчу марку у світі

Ця марка, можливо, маленька, але настільки рідкісна, що часто її називають «принцесою філателії». «Британську Гвіану», надруковану..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Ця марка, можливо, маленька, але настільки рідкісна, що часто її називають «принцесою філателії». «Британську Гвіану», надруковану в 1856 році, нещодавно продали на аукціоні за вісім мільйонів 300 тисяч доларів. Після цього вона стала ще й найдорожчою у світі.

Тепер її виставили на загальний огляд.

[Джордж Джеймс, співробітник компанії ― власника марки]:
«Це більше Мона-Ліза серед марок. Тобто вона, можливо, не найкрасивіша, але, безперечно, найзнаменитіша. Вона має найцікавішу історію, і вона просто унікальна».

Ця марка існує в єдиному екземплярі. Її випустили обмеженим тиражем номіналом 1 цент у Британській Гвіані.

Розмір — 29 на 26 міліметрів.

[Джордж Джеймс, співробітник компанії ― власника марки]:
«Унікальною її робить те, що вона єдина, яка збереглася. Зазвичай, коли тираж був обмежений, знаходять по кілька екземплярів: два, три, чотири, п’ять. Це єдина поштова марка Співдружності, яка дійшла до нас одна».

На виставці можна дізнатися історію попередніх 12 власників марки. Серед них навіть був убивця, що намагався за допомогою раритету зменшити свій тюремний термін.

Тим часом компанія-власник пропонує всім охочім купити крихітні частини марки за схемою «часткового володіння». Марку збираються поділити на 80 тисяч шматочків, які можна купити через сайт.
Коротке посилання на цю сторінку:

Де можна побачити найрідкіснішу й найдорожчу марку у світіЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: