20.03.2024
Телеканал NTD

Білий трюфель пішов із молотка за 103 тисячі євро

Білий трюфель пішов із молотка за 103 тисячі євро

Для когось — делікатес, а для когось — отрута. За право купити цей білий трюфель боролися..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Для когось — делікатес, а для когось — отрута. За право купити цей білий трюфель боролися ресторатори різних країн. Аукціон провели в італійському містечку Гринцане-Кавур.

Гриб вагою всього 830 грамів пішов із молотка за 103 тисячі євро. У торгах переміг італійський шеф-кухар, ресторан якого працює в Гонконгу.

Білий трюфель, на відміну від чорного, не вирощують штучно. Ці гриби збирають у лісі. Вони ростуть у землі під дубами та хвойними деревами. Знаходять трюфелі спеціально навчені собаки.

Ці гриби є в Італії та деяких інших європейських країнах, а також у США. Білий трюфель вважають досить рідкісним, у деяких регіонах це вид, що зникає.

Гриб має унікальний смак та аромат. У Німеччині, Італії, Швеції білий трюфель — це вишукана страва. А іспанці та французи вважають його отруйним.

Цікаво, що в італійському місті Альба щороку навіть проходить Міжнародний ярмарок білих трюфелів. Він збирає коло 100 тисяч гостей з усього світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Білий трюфель пішов із молотка за 103 тисячі євроОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленів«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілБалабан — душа музичної культури Азербайджану

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: