Для когось — делікатес, а для когось — отрута. За право купити цей білий трюфель боролися ресторатори різних країн. Аукціон провели в італійському містечку Гринцане-Кавур.
Гриб вагою всього 830 грамів пішов із молотка за 103 тисячі євро. У торгах переміг італійський шеф-кухар, ресторан якого працює в Гонконгу.
Білий трюфель, на відміну від чорного, не вирощують штучно. Ці гриби збирають у лісі. Вони ростуть у землі під дубами та хвойними деревами. Знаходять трюфелі спеціально навчені собаки.
Ці гриби є в Італії та деяких інших європейських країнах, а також у США. Білий трюфель вважають досить рідкісним, у деяких регіонах це вид, що зникає.
Гриб має унікальний смак та аромат. У Німеччині, Італії, Швеції білий трюфель — це вишукана страва. А іспанці та французи вважають його отруйним.
Цікаво, що в італійському місті Альба щороку навіть проходить Міжнародний ярмарок білих трюфелів. Він збирає коло 100 тисяч гостей з усього світу.
Коротке посилання на цю сторінку: