20.06.2024
Телеканал NTD

В еквадорській тюрмі бунт — загинуло 68 в’язнів

В еквадорській тюрмі бунт — загинуло 68 в'язнів

Розпач та сльози. Ці еквадорці зібралися біля в'язниці «Літораль» у місті Гуаякіль. Вони чекають хоч якоїсь..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Розпач та сльози. Ці еквадорці зібралися біля в’язниці «Літораль» у місті Гуаякіль. Вони чекають хоч якоїсь звістки про рідних. Тут сталася кривава сутичка між в’язнями — друга за цю осінь. Загинуло щонайменше 68 людей, ще два десятки поранено.

Поліція називає причину.

[Танья Варела, представниця поліції]:
«Наразі у деяких тюремних блоках немає лідерів. Звучить дивно, але лідерів випустили після відбуття більш як половини терміну покарання».

Цю інформацію підтвердив губернатор штату Гуаяс. За його словами, в’язні з тюремних блоків, де є лідери, захотіли взяти контроль над тими блоками, де їх немає.

Родичі ув’язнених обурені беззаконням у тюрмах.

[родичка загиблого в’язня]:
«Влада й поліція повинні щось зробити. Гинуть невинні люди, і це несправедливо. Мій племінник не був убивцею. Його посадили за крадіжку мобільного телефона. Чи заслуговує людина на таку смерть за крадіжку мобільного телефона?»

У вересні в цій в’язниці під час такої ж сутички було вбито 118 в’язнів, 80 осіб постраждало. Після цього президент Еквадору на два місяці ввів у в’язницях режим НС.

Це дало змогу виділити додаткове фінансування з бюджету, а також залучити військовиків до охорони порядку. Однак вони можуть перебувати лише зовні — заходити всередину їм заборонено.

Президент звернувся до конституційного суду з проханням скасувати цю заборону. У суді заявили, що цього заходу недостатньо для вирішення кризи.

У тюрмах Еквадору утримують 39 тисяч в’язнів. Проте вони розраховані лише на 29 тисяч осіб. Раніше влада обіцяла побудувати нові тюремні блоки та встановити сучасне обладнання, щоб гарантувати безпеку.
Коротке посилання на цю сторінку:

В еквадорській тюрмі бунт — загинуло 68 в’язнівФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: