25.04.2024
Телеканал NTD

ЄС розширить санкції щодо Білорусі

ЄС розширить санкції щодо Білорусі

Євросоюз розширить свої санкції щодо Білорусі. Вони діятимуть як щодо юридичних, так і фізичних осіб. Про..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Євросоюз розширить свої санкції щодо Білорусі. Вони діятимуть як щодо юридичних, так і фізичних осіб. Про це сказала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі.

За її словами, ситуація на кордоні між Білоруссю та Польщею — це не міграційна криза, а спроба Мінська дестабілізувати сусідів.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Ми бачимо закономірності. Раніше це були спроби вплинути на наші демократичні вибори, кібератаки, дезінформація. Тепер це гібридна війна з використанням мігрантів на кордоні ЄС та Білорусі».

Фон дер Ляєн та Байден обговорили можливість запровадження санкцій щодо авіакомпаній, які перевозять мігрантів до Мінська.

Конфлікт і далі зростає. На знак підтримки свого союзника Росія вже відправила два стратегічні бомбардувальники з ядерними боєголовками для патрулювання повітряного простору Білорусі. НАТО дало зрозуміти, що підтримує Польщу.

За останню добу мігранти з Близького Сходу та Африки вже кілька разів намагалися прорватися крізь загородження на польський бік. Варшава оголосила, що відправила до кордону більше військовиків.

Тим часом Олександр Лукашенко каже, оскільки Захід наклав на нього санкції, він не збирається спиняти потік мігрантів і що він узагалі не має до нього жодного стосунку.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС розширить санкції щодо БілорусіБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компоненти

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: