20.01.2024
Телеканал NTD

На кліматичній конференції просуваються до компромісу

На кліматичній конференції просуваються до компромісу

Кліматична конференція в Глазго добігає кінця. Однак чи зможуть країни домовитися про глобальний податок на викиди,..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Кліматична конференція в Глазго добігає кінця. Однак чи зможуть країни домовитися про глобальний податок на викиди, поки що під питанням. Для багатьох, зокрема й деяких держав ЄС, це старий камінь спотикання. Вони кажуть, що такий податок призведе до втрати тисяч робочих місць та багатомільярдних збитків.

Однак захисники теорії парникових газів наполягають, що гроші від податку можна буде дати бідним країнам, щоб допомогти їм перейти на екологічні джерела енергії.

Загалом на саміті ще раз підтвердили, що треба відмовлятися від викопного палива, зокрема вугілля. Також підсумковий документ підтверджує, що світу ще дуже далеко до виконання зобов’язань Паризької угоди 2015 року.

[Франс Тіммерманс, єврокомісар з питань клімату]:
«Якщо цей саміт буде успішним — а зробити ще слід багато чого — але якщо він матиме успіх, то ми перейдемо від стадії довгострокових обіцянок до реальних дій».

Політики ще у 2015 році заявили, що світ мусить зменшити викиди CO₂, щоб середня температура на планеті не підвищилася більше ніж на два градуси, у порівнянні з доіндустріальним рівнем.

Проте не всі вчені впевнені, що клімат змінюється через парникові гази. Є думка, що це природний та циклічний процес, який відбувається постійно.

Водночас стало відомим місце проведення наступного кліматичного саміту, який запланували на 2022 рік. Він відбудеться в Єгипті, а точніше на курорті Шарм-еш-Шейх, що на березі Червоного моря. Темою наступної зустрічі буде «Кліматичне фінансування та адаптація».
Коротке посилання на цю сторінку:

На кліматичній конференції просуваються до компромісуУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійКанада обмежить час роботи для іноземних студентівПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Лідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: