26.01.2024
Телеканал NTD

3000 рідкісних річкових черепах випустили в тропічних лісах Перу

3000 рідкісних річкових черепах випустили в тропічних лісах Перу

3000 таких маленьких і дуже жвавих черепах оселилися в тропічних лісах у Перу. Дитинчата належать до..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

3000 таких маленьких і дуже жвавих черепах оселилися в тропічних лісах у Перу. Дитинчата належать до виду теракай із родини щитоногі черепахи. Їх виростили місцеві біологи.

Зараз настав час самостійного життя. Черепашок привезли до берегів Амазонки.

[Сабріна Піпа, біолог]:
«Це важливо для збереження виду в цьому регіоні. Тут на цих черепах полювали багато років. Наша головна мета — знову заселити ними територію».

Річкових черепах раніше часто їли. Їх також тримали як домашніх улюбленців. Нині ж цей вид потрапив до списку вразливих, і тепер його доводиться рятувати.

[Альберто Суарес, учасник програми збереження черепах]:
«Цей чудовий процес розпочався у 2019-му. Уже минуло три роки, і ми дуже раді, що дедалі більше людей підтримує цей проєкт. Він, безперечно, триватиме ще багато років».

За попередні два роки в Амазонку випустили 6000 дитинчат черепах.
Коротке посилання на цю сторінку:

3000 рідкісних річкових черепах випустили в тропічних лісах ПеруПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у Бельгії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: