27.06.2024
Телеканал NTD

Бродячий собака став зіркою Стамбула, подорожуючи на метро і трамваях

Бродячий собака став зіркою Стамбула, подорожуючи на метро і трамваях

Його звуть Боджі. Утім, кличка неофіційна, бо собака вуличний. Проте пес уже встиг прославитися на весь..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Його звуть Боджі. Утім, кличка неофіційна, бо собака вуличний. Проте пес уже встиг прославитися на весь Стамбул. Його регулярно бачать на всіх видах громадського транспорту. Наприклад, це пором, що курсує між азійським та європейським берегами турецької столиці.

[Айлін Ерол, менеджер з роботи з пасажирами]:
«Два місяці тому ми помітили собаку, який їздив у наших трамваях, метро та поїздах. Пес знав, куди йти, і знав де виходити. Нам стало цікаво й ми почали за ним стежити. Здавалося, він знає дорогу, і має мету».

Маршрути Боджі почали відстежувати за допомогою мікрочипа. З’ясувалося, що він щодня проїжджає до 30 км, відвідуючи коло 29 станцій метро. У вагоні незмінно знаходить собі місце десь посередині. Сидяче. Точніше, лежаче.

[Айлін Ерол, менеджер з роботи з пасажирами]:
«Сідаєш у поїзд і раптом бачиш Боджі. Подивіться на нього. Він любить ось так розвалитися. Стамбульці усміхаються й насолоджуються миттю — ось що дарує їм Боджі. Він також нагадує нам, що на бігу теж можна милуватися Стамбулом».

Найбільше собака любить кататися на старовинних стамбульських трамваях.

Утім, куди саме їздить пес, так і лишилося загадкою. Мабуть, просто гуляє. Але робить це дуже культурно.

[Айлін Ерол, менеджер з роботи з пасажирами]:
«Він дотримується правил. Коли двері відчиняються, спочатку треба випустити пасажирів, і він добре це знає. Перед дверима в потяги є жовті лінії. Він чекає за ними разом з іншими пасажирами й заходить, лише коли всі вийдуть».

Боджі так часто фотографують, що вже з’явилося кілька сторінок у соціальних мережах. Деякі мають понад 50 тисяч підписантів.

[пасажирка]:
«Я не очікувала на нього натрапити. Раніше бачила в інтернеті. Приємна зустріч».

[пасажир]:
«Знаєте, усього кілька годин тому дивився про нього на ютубі, й ось він тут. Сюрприз. Звісно, я його впізнав. Чудово, коли бродячі тварини — отак серед нас».

Загалом у Боджі все як у людей. Хіба тільки за проїзд він усе ж не платить.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бродячий собака став зіркою Стамбула, подорожуючи на метро і трамваяхКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Таїланді бенкетом відзначають День слона

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: