26.10.2024
Телеканал NTD

Поля Умбрії вбралися в червоні й жовтогарячі шати

Поля Умбрії вбралися в червоні й жовтогарячі шати

Ці виноградники вражають барвами й геометрією. Восени італійський регіон Умбрія наче перевдягається. Ніби величезним пензлем, природа..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ці виноградники вражають барвами й геометрією. Восени італійський регіон Умбрія наче перевдягається. Ніби величезним пензлем, природа розфарбовує рослини в червоний, жовтий та жовтогарячий.

[Деніс Романеллі, виробник вина]:
«Виноград зелений, як і всі рослини. Коли приходить осінь, лоза засинає й перестає виробляти хлорофіл, який є основою живлення. Після цього проявляються всі кольори, що містяться під ним — червоний та жовтогарячий. Це все рослинні пігменти».

Так наче цих кольорів не досить, природа зрідка додає нових барв: небо стає темно-сірим й освітлюється веселкою.

[П’єр Паоло Метеллі, фотограф]:
«Мальовниче та дивовижне місце, де кожен пагорб не схожий на інший. Пейзаж скрізь різний. Треба просто блукати цими сільськими дорогами та милуватися краєвидами».

Щоосені тут проводять забіг. Але це не так спорт, як данина традиціям цього регіону. Наприклад, учасники біжать не лише крізь виноградники, а й через винні льохи.

Умбрія лежить на півночі від регіону Лаціо, у якому розташований Рим. Тут вирощують білий виноград сорту грекето, а також червоний санджовезе.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поля Умбрії вбралися в червоні й жовтогарячі шатиДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропорту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: