26.08.2024
Телеканал NTD

Фестиваль традицій та ремесел Пакистану проходить в Ісламабаді

Фестиваль традицій та ремесел Пакистану проходить в Ісламабаді

Усе найкраще Пакистану — в одному місці. Лише раз на рік в Ісламабаді збираються хранителі традицій..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Усе найкраще Пакистану — в одному місці. Лише раз на рік в Ісламабаді збираються хранителі традицій та ремесел з усієї країни. Цими днями тут проходить фестиваль «Лок Мела».

Східна музика, танці, яскраве вбрання — святковий настрій витає в повітрі.

[гість фестивалю]:
«Чудова можливість побувати на цьому фестивалі й побачити весь Пакистан в одному місці. Ми все тут оглянули, але особливо нам сподобалися народні танці».

На фестивалі можна побачити, як появляються всілякі вироби ручної роботи. Ось демонструють свою майстерність ткачі. Вони роблять шалі, саронги й простирадла.

[Лал Букш, ткач]:
«Цьому ремеслу вже 200 років. Майстерність перейшла до нас від предків. Тепер я навчаю дітей. Це сімейне ремесло. Я радий, що людям до вподоби наші вироби».

А це творчий процес пакистанської художниці. Вона створює мозаїку з натурального каменю.

[Шазія Наваб, художниця]:
«Моя спеціалізація — декоративні вироби. Хочеться, щоби в Пакистані створювали з мармуру такі мозаїки. Я роблю прикраси для внутрішнього й зовнішнього простору будинків».

А тут знову лунає музика. На таких інструментах грають синдхи й кашмірці. І, звісно, навколо витає аромат східних страв. Їжі тут багато.

[туристка з Туреччини]:
«Їжа чудова. Я купила тут картини — це чудові твори мистецтва. Фестиваль дуже хороший».

Мета заходу — зберігати традиційну культуру й ремесла. Крім того, пакистанські майстри можуть тут продавати свої вироби без посередників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фестиваль традицій та ремесел Пакистану проходить в ІсламабадіЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в Італії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: