20.09.2024
Телеканал NTD

МКС розслідує можливі злочини проти людяності у Венесуелі

МКС розслідує можливі злочини проти людяності у Венесуелі

Міжнародний кримінальний суд розпочав розслідування можливих злочинів проти людяності у Венесуелі. Цей крок вітають активісти, які..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Міжнародний кримінальний суд розпочав розслідування можливих злочинів проти людяності у Венесуелі.

Цей крок вітають активісти, які обстоюють права людини в країні.

[Андреїна Бадель, дочка колишнього політичного в’язня]:
«Це підтвердження заслуг сотень жертв, людей, які мали достатньо сміливості, щоб осудити несправедливість. Це також результат роботи багатьох міжнародних правозахисних організацій, які нас підтримують».

Позови подали ще у 2017 році. Тоді кілька місяців у країні відбувалися антиурядові протести. А після цього Верховний суд Венесуели розширив повноваження президента та обмежив функції парламенту, де опозиція мала більшість.

[Альфредо Ромеро, правозахисник]:
«Розслідування почалося, і тепер висунути звинувачення й навіть видати ордер на арешт можуть кожної миті. Але є імовірність, що слідство не знайде винних».

Примітно, що президент Венесуели Ніколас Мадуро погодився підписати меморандум порозуміння з Міжнародним кримінальним судом та сприяти слідству. Водночас він наголосив, що не підтримує цей процес.

Представники МКС оцінюватимуть дії обох сторін: і чинної влади, і опозиції.
Коротке посилання на цю сторінку:

МКС розслідує можливі злочини проти людяності у ВенесуеліВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіНирки — у центрі нової кризи в НепаліГонконг посилив закон про нацбезпекуПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручник

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: