25.11.2024
Телеканал NTD

В Ізраїлі влаштовують рибні бенкети для пеліканів

В Ізраїлі влаштовують рибні бенкети для пеліканів

Тисячі пеліканів, побачивши вантажівку, кидаються їй на зустріч. Птахи вже знають — зараз буде їжа. З..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Тисячі пеліканів, побачивши вантажівку, кидаються їй на зустріч. Птахи вже знають — зараз буде їжа. З цистерни в ставок зливають тонни другосортної риби. Так в Ізраїлі намагаються залагодити конфлікт між фермерами та перелітними птахами.

Щовесни й щоосені сотні мільйонів пернатих мігрують з Африки до Європи та Азії, а потім назад. Вони летять над сушею, а не над морем, бо так безпечніше.

В Ізраїлі пернаті мандрівники, зокрема й пелікани, на якийсь час зупиняються. Тут вони відпочивають та їдять.

Пелікани — одні з найбільших перелітних птахів. За день одна особина з’їдає понад кілограм риби. А рибні ферми в Ізраїлі — це легка здобич та багато корму. Тому птахи повадилися їх грабувати.

Влада придумала, як захистити ферми й не нашкодити пеліканам.

[Офір Брукенштайн, працівник Управління заповідників і парків Ізраїлю]:
«Пелікани їдять рибу, тож рибництво в Ізраїлі зазнає збитків. Ми хочемо максимально зменшити втрати, тому купуємо рибу в господарств та зливаємо її у водоймища. Там пелікани спокійно відпочивають та їдять без перешкод, а потім далі летять до Африки».

Гроші на рибу виділяє не лише уряд, а й військо. Ці птахи нерідко стикалися з літальними апаратами. Тож пілотам ліпше, коли пелікани відпочивають десь поодаль.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Ізраїлі влаштовують рибні бенкети для пеліканівМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиНа Канарських островах протестують проти масового туризмуТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: