27.03.2024
Телеканал NTD

Відео з дрона: як із канарського вулкана течуть річки лави

Відео з дрона: як із канарського вулкана течуть річки лави

Річки лави розтікаються вусебіч із кратера вулкана Кумбре-В'єха, що на канарському острові Ла-Пальма. На цих кадрах..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Річки лави розтікаються вусебіч із кратера вулкана Кумбре-В’єха, що на канарському острові Ла-Пальма. На цих кадрах із дрона видно, що виверження не вщухає.

Вулкан прокинувся 19 вересня. Відтоді лава накрила територію приблизно 900 гектарів, знищивши понад 2500 будинків і споруд. Жертв немає, проте понад 7000 людей вимушено евакуювалися.

Тим часом на острові почали продавати футболки та сумки із зображенням вулкана. Так, кілька місцевих організацій вирішили зібрати гроші для постраждалих від виверження.

[Еухенія Альварес, власниця магазину]:

«Завдяки магазину я можу допомагати людям, які втратили житло чи роботу. Так можна трохи згладити цю катастрофу».

[Карлос Кордеро, власник магазину]:
«Ми намагалися якнайшвидше допомогти жертвам, от і все. Крім футболок, ми ще багато чого робимо».

Продали вже понад 2000 футболок. Коштують по 10–12 євро. Усі зібрані гроші надіслали постраждалим.

[Педро Гарсія, працівник друкарні]:
«Коли все закінчиться, для нас це буде лише початок. Нині повна невизначеність. Я прошу решту світу пам’ятати про нас, коли все закінчиться. Тут, як і раніше, чудово, і наш острів варто відвідувати. Також прошу політиків не забувати нас та швидше доставляти гуманітарну допомогу».

Останніми днями вулкан почав викидати попіл активніше. Як наслідок, багато вулиць покрилося шаром чорного пилу.

Експерти поки що не можуть спрогнозувати, як довго триватиме виверження. Проте дехто вже помітив ознаки того, що активність іде на спад.
Коротке посилання на цю сторінку:

Відео з дрона: як із канарського вулкана течуть річки лавиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Як пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: