25.12.2024
Телеканал NTD

Система охорони здоров’я Румунії не справляється

Система охорони здоров'я Румунії не справляється

Ця лікарня в Румунії переповнена, як і багато інших. Пацієнти з коронавірусом постійно прибувають, але вільних..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ця лікарня в Румунії переповнена, як і багато інших. Пацієнти з коронавірусом постійно прибувають, але вільних ліжок у реанімаціях просто немає. У вівторок у країні від COVID-19 померло рекордно багато людей.

У четверту хвилю пандемії ситуація в Румунії — одна з найважчих у Європі. У жовтні країна била рекорди за кількістю нових заражених. Румунська система охорони здоров’я працює на межі можливостей. Деяких пацієнтів відправляють літаками на лікування до Німеччини.

Показники вакцинації тут також серед найнижчих у Східній Європі. Повністю вакциновано приблизно третину дорослих румунів.

Минулого тижня в країні знову ввели нічну комендантську годину, спецперепустку до більшості громадських місць та носіння масок.

[Раєд Арафат, держсекретар МВС Румунії]:
«Якщо ми бачимо, що випадків стає трохи менше, не можна розслаблятися, бо реанімації, як і раніше, заповнені. І так буде щонайменше найближчі два-три тижні».

Загалом у Європі минулого тижня було виявлено на 6 % більше нових випадків зараження коронавірусом, ніж тижнем раніше. Смертей фіксували на 12 % більше.

У четвер антирекорди за кількістю нових інфікованих було побито у Словаччині, Хорватії та Словенії. А в Польщі показники захворюваності стали найвищими з квітня.

Попереду різдвяні свята, і політики вирішують чи запроваджувати обмеження на пересування.
Коротке посилання на цю сторінку:

Система охорони здоров’я Румунії не справляєтьсяБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Знаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови Каталонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: