28.12.2024
Телеканал NTD

Після війни лівійці змушені відновлювати свої будинки самотужки

Після війни лівійці змушені відновлювати свої будинки самотужки

Пробиті снарядами й кулями стіни та повне розорення. Такий тепер на вигляд будинок у Сирті, де..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Пробиті снарядами й кулями стіни та повне розорення. Такий тепер на вигляд будинок у Сирті, де до війни жило лівійське подружжя Абдалли й Могнаї. Чотири роки тому з міста вибили бойовиків-ісламістів, але все досі в руїнах.

Подружжя вирішило відремонтувати свою квартиру самотужки.

[Могная Мохтар, жителька Сирта]:
«Коли я побачила свій дім, мене охопив розпач. Раніше тут був порядок та чистота, а тепер ми маємо руїни. У душі повне спустошення».

До війни в Сирті жило 80 тисяч осіб. Через бої понад 3000 сімей виїхало. Абдалла й Могная теж. Потім повернулися. Орендували квартиру в менш постраждалому районі. З ними живе троє дітей та родичі.

Місцева влада спочатку обіцяла полагодити будинки через рік, потім — через два, а пізніше — просто помогти з оплатою оренди.

[Абдалла Мохтар, житель Сирта]:
«Ми не побачили взагалі нічого. То були пусті обіцянки. Ми із сусідами вирішили повернутися до своїх будинків, якось їх відновити і спробувати в них жити».

Влада жодної допомоги поки не обіцяє.

[Мухтар Халіфа аль-Мадані, мер Сирта]:
«Нашому зруйнованому місту дали півтора мільйона доларів. Побудувати на них дороги чи прокласти каналізацію, або ж зробити резервуар для води? Цих грошей ні на що не вистачить».

Лівійці кажуть, що більше не довіряють владі. Вона лише два роки тому всім сім’ям переселенців видала по 440 доларів і все.

Утім, тимчасовий уряд країни пообіцяв виділити на відновлення Сирта 220 мільйонів доларів. Але поки що грошей немає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Після війни лівійці змушені відновлювати свої будинки самотужкиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківМер Нью-Йорка виганяє торговців із Бруклінського мостуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніКаталонія почне жорстко економити воду через велику посуху

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: