25.08.2024
Телеканал NTD

Делегація ЄС уперше приїхала з офіційним візитом на Тайвань

Делегація ЄС уперше приїхала з офіційним візитом на Тайвань

Члени Європарламенту зустрічаються із прем'єр-міністром Тайваню. Це перший офіційний візит делегації ЄС на острів. [Рафаель Глюксманн,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Члени Європарламенту зустрічаються із прем’єр-міністром Тайваню. Це перший офіційний візит делегації ЄС на острів.

[Рафаель Глюксманн, член Європарламенту]:
«Гадаю, світ усе ще не усвідомив, наскільки складно будувати демократію під тиском авторитарного режиму, такого як у Пекіні, і скільки на це потрібно сміливості».

До частково визнаної держави приїхало 13 членів комітету Європарламенту з іноземного втручання в демократичний процес. Здійснити візит вони вирішили після того, як минулого місяця Європарламент ухвалив резолюцію, яка закликає зміцнити відносини блоку з островом.

Європейська делегація також зустрілася з президентом Тайваню Цай Інвень, а ще відвідала компанії, які борються з кібершпигунством.

[Рафаель Глюксманн, член Європарламенту]:

«Ви вирішили відповісти на погрози спокоєм та відкритістю, більшою демократією, і це правильна відповідь. Ми в Європі теж стикаємося із перешкодами авторитарних режимів. І ми приїхали сюди у вас повчитися».

Тайвань — острів, на який після громадянської війни в Китаї втекли противники комуністів. Вони створили демократичне суспільство, яке дуже контрастує із ситуацією в КНР.

[Су Чженьчан, прем’єр-міністр Тайваню]:
«Тайвань уважають дуже вільною та відкритою демократичною країною, яка цінує верховенство закону та свободу інформації. А КНР, що з того боку вузької Тайванської протоки, використовує щодо свого народу тоталітарний підхід і не цінує правил вільної торгівлі».

Тайвань десятиліттями живе під загрозою вторгнення. Останнім часом дії Пекіна стали агресивнішими. Приміром, недавно повітряний простір Тайваню порушила рекордна кількість літаків КНР.

Слід зазначити, що останнім часом ЄС почав активніше підтримувати острів. Так, у липні Литва відкрила представництво Тайваню у своїй столиці, яке фактично буде посольством. Вона також пожертвувала острову сотні тисяч вакцин, викликавши невдоволення материкового Китаю. У серпні Пекін на знак протесту відкликав із Литви свого посла, а також вислав посла цієї країни з Пекіна.
Коротке посилання на цю сторінку:

Делегація ЄС уперше приїхала з офіційним візитом на ТайваньФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: