19.06.2024
Телеканал NTD

100 країн пообіцяли зупинити вирубування лісів

100 країн пообіцяли зупинити вирубування лісів

Понад сто світових лідерів пообіцяли зупинити вирубування лісів уже до 2030 року й зосередитися на їх..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Понад сто світових лідерів пообіцяли зупинити вирубування лісів уже до 2030 року й зосередитися на їх відновлені. Таку заяву зробили на кліматичному саміті, що триває в Глазго.

На програму, яка також має зупинити деградацію земель, із державних та приватних фондів обіцяють виділити понад 19 мільярдів доларів.

Ініціативу підтримали країни, на які загалом припадає 85 % лісів планети, серед них Бразилія, Індонезія та ДР Конго.

Британський прем’єр Борис Джонсон назвав ці обіцянки визначними.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Діймо разом не лише, щоб захистити ліси, а й задля того, щоби ліси відновити».

[Джо Байден, президент США]:
«Ми працюватимемо з Конгресом, щоб до 2030 року на збереження й відновлення наших лісів виділити з бюджету США до дев’яти мільярдів доларів, а також залучити мільярди доларів наших партнерів».

За 2020 рік у світі вирубали понад 250 тисяч квадратних кілометрів лісу. Це більше, ніж площа Великої Британії. Водночас незрозуміло, як відповідатимуть країни за невиконання своїх обіцянок. Активісти наполягають, що для цього слід переписувати закони.

Тим часом одна з найбагатших людей світу Джефф Безос обіцяє виділити два мільярди доларів на природоохоронну діяльність. Ще торік він заснував фонд обсягом 10 мільярдів для фінансування наукових досліджень та некомерційних організацій. На конференції в Глазго він сказав, що хоче сприяти відновленню природного середовища Африки.
Коротке посилання на цю сторінку:

100 країн пообіцяли зупинити вирубування лісівДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаГендиректор Boeing визнав наявність недоліків у контролі якостіРБ ООН вимагає від хуситів припинити напади на кораблі в Червоному моріВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Японці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжею

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: