25.07.2024
Телеканал NTD

Індійці їдуть святкувати Дівалі на гірські курорти

Індійці їдуть святкувати Дівалі на гірські курорти

Індійці поспішають на гірські курорти. Шимлу, що на півночі країни, туристи просто заполонили. Нині в Індії..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Індійці поспішають на гірські курорти. Шимлу, що на півночі країни, туристи просто заполонили. Нині в Індії святкують Дівалі, а ще проводять фестиваль вогнів, головні атрибути якого сяйні ліхтарі, свічки та феєрверки.

[турист]:
«Наразі сезон відпусток. Через локдаун ми сиділи вдома. А зараз настали свята, тому я з друзями приїхав до Шимли, щоб разом повеселитися».

Завдяки туристам знову наповнилися так звані іграшкові потяги. Вони ходять вузькоколійною залізницею Калка—Шимла. Її додано до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

[Харіш В’яс, працівник турагентства]:
«У міжсезоння поїзди порожні, туристів мало. Тепер сюди поїдуть мандрівники із Гуджарату. Останні два роки через пандемію не було роботи, а цього святкового сезону наш бізнес знову процвітає».

Для індійців Дівалі важливе. Воно триває кілька днів. Починається з Дхантерасу — свята, присвяченого божеству процвітання. Цього дня заведено купувати золото та срібло. Завершується Дівалі святом братів та сестер. Воно називається Бхаї-дудж.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індійці їдуть святкувати Дівалі на гірські курортиСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціон

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: