26.06.2024
Телеканал NTD

Коштовності Марії-Антуанетти виставлять на аукціон у Швейцарії

Коштовності Марії-Антуанетти виставлять на аукціон у Швейцарії

Бажаєте придбати діамантові браслети Марії-Антуанетти — останньої королеви Франції? Тепер це можливо: їх виставлять на торги..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Бажаєте придбати діамантові браслети Марії-Антуанетти — останньої королеви Франції? Тепер це можливо: їх виставлять на торги в Женеві. Стартова ціна — два мільйони доларів.

Кожен виріб складається із трьох низок діамантів. Усього каменів 112.

[Макс Фосетт, співробітник аукціонного дому]:
«Якщо говорити про ціну, то, певно, не можна призначити ціну історії. Скільки покупець готовий заплатити за те, що належало останній королеві Франції? Ми вже бачили, яку ціну дають за предмети, якими володіла Марія-Антуанетта. Немає межі того, наскільки високо вона може піднятися».

У 1791 році Марія-Антуанетта, уже перебуваючи під домашнім арештом, відправила скриньку з коштовностями австрійському дипломату і своєму колишньому довіреному, який у той час жив у Брюсселі. Через два роки королеву стратили на гільйотині. Прикраси перейшли у спадок її дочці Марії Терезії.

[Макс Фосетт, співробітник аукціонного дому]:
«Вони ніколи не залишали королівських рук. Це частина французької історії. Коштовності належали цій сім’ї понад 200 років. Це виняткова рідкість».

Фахівці також зазначають, що браслети зроблено дуже майстерно. До того ж їх можна поєднати, і вийде кольє.

Ще один унікальний лот — пурпурно-рожевий діамант вагою 6,75 карата. За нього розраховують отримати до одинадцяти мільйонів доларів.

[Макс Фосетт, співробітник аукціонного дому]:
«Рожеві діаманти дуже рідкісні. Рожевий діамант вагою один карат уже потягне на мільйон. А знайти такий великий камінь майже на сім каратів із насиченим рожевим кольором і пурпуровим відтінком майже неможливо. На ринку таких більше немає, тому ми очікуємо жвавих торгів».

Також із молотка піде яскраво-жовтий діамант вагою майже 43 карати. За нього можуть дати понад чотири мільйони доларів.

А цей бездоганний безбарвний діамант вагою 55 каратів розраховують продати за п’ять із половиною мільйонів доларів.

Аукціон відбудеться 9 листопада.
Коротке посилання на цю сторінку:

Коштовності Марії-Антуанетти виставлять на аукціон у ШвейцаріїФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПрогулянка найромантичнішим садом світуПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекФруктова мода: як з ананасів роблять взуття

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: