19.07.2024
Телеканал NTD

Італія вперше прийняла саміт «Великої двадцятки»

Італія вперше прийняла саміт «Великої двадцятки»

Перша зустріч наживо за два роки. Лідери клубу провідних країн під назвою «Велика двадцятка» з'їхалися на..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Перша зустріч наживо за два роки. Лідери клубу провідних країн під назвою «Велика двадцятка» з’їхалися на саміт до Рима.

Такий захід Італія приймає вперше.

Серед учасників — італійський прем’єр-міністр Маріо Драгі, британський принц Чарльз та президент США Джо Байден.

Світові лідери схвалили глобальний мінімальний податок, щоб викорінити податкові гавані, а також погодилися надати більше вакцин проти COVID бідним країнам.

Другого дня головною темою обговорень став клімат. Цю тему порушили напередодні масштабної кліматичної конференції ООН.

Загалом прем’єр Італії назвав захід успішним.

[Маріо Драгі, прем’єр-міністр Італії]:
«Без співпраці ми ні до чого не дійдемо в таких питаннях, як клімат, здоров’я та бідність. А найкраща відома нам форма співпраці — це багатосторонність».

Драгі також сказав, що Італія потроїть свій внесок у допомогу країнам, які постраждали від зміни клімату. Упродовж наступних п’яти років Рим виділить 1,4 мільярда доларів.

На саміті також попрощалися з Ангелою Меркель. Канцлерка Німеччини приїхала на такий захід востаннє.

Ну і, звісно ж, ​​куди без традицій. Світові лідери кинули монетки у знаменитий фонтан Треві, щоби знову повернутися до Рима.

Багато хто прямо звідси вирушив до Шотландії на кліматичну конференцію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італія вперше прийняла саміт «Великої двадцятки»Ізраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу«Є привід для оптимізму»: Столтенберг зробив заяву після форуму в ДавосіОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: