19.01.2024
Телеканал NTD

Велике прибирання: південь Італії оговтується після рідкісного шторму

video

[жителька Катанії]:
«Намагаємося врятувати, що зможемо. Нам ніхто не допомагає, усе робимо самі».

У сицилійському місті Катанія — велике прибирання після розгулу стихії. З минулих вихідних на півдні Італії кілька днів вирував середземноморський шторм. Випала рекордна кількість опадів.

[жителька Катанії]:
«За ці два дні мій будинок затопило. Підлога досі брудна — не можемо вимити».

Без жертв не обійшлося. Повідомляють про щонайменше двох загиблих. Ще одну людину досі шукають.

Тримаючись за швабри, жителі Катанії скаржаться на поганий стан інфраструктури.

[жителька Катанії]:
«Проблема в тому, що якщо вони не збудують дамби вздовж каналу, вода постійно розливатиметься, і так само — з боку аеропорту. Учора була катастрофа. Дороги повністю затопило — їх узагалі не було видно».

[житель Катанії]:
«Ну як у такому місті, як Катанія, канали, з якими й так проблеми, можуть не ремонтувати? Вони розповідають про глобальне потепління, але насправді просто не стежать за інфраструктурою. Канали треба чистити щороку, інакше наші будинки затопить».

До центру міста не постачали електроенергію. Закрито школи, парки та спортивні майданчики. Також було заборонено виїжджати на дороги, зокрема на скутерах.

Рідкісний середземноморський шторм, який схожий на тропічний, називають медиканом. Метеорологи кажуть, що вода в морі зараз на 8 градусів тепліша, ніж зазвичай цієї пори року. Вони попереджають жителів Сицилії та Калабрії, що негода може невдовзі повернутися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велике прибирання: південь Італії оговтується після рідкісного штормуОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіСвітові ціни на какао б’ють рекордиПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: