28.11.2024
Телеканал NTD

Мобільна крапельниця й віртуальна реальність: що показали на виставці в Амстердамі

Мобільна крапельниця й віртуальна реальність: що показали на виставці в Амстердамі

Програма для відпочинку у віртуальній реальності, електроскутер нового покоління й медичний рюкзак із портативною крапельницею. Ось..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Програма для відпочинку у віртуальній реальності, електроскутер нового покоління й медичний рюкзак із портативною крапельницею. Ось кілька новинок, які нідерландські та інші європейські стартапи показують в Амстердамі.

Компанія Vrelax створила застосунок, який допомагає людям позбутися стресу за допомогою віртуальної реальності.

Зараз його тестують на пацієнтах із депресією і нервовими розладами.

[Франк Нюс, представник Vrelax]:

«Ми багато досліджували людей із тривожними розладами, депресією і таким іншим. Це частина наших наукових досліджень. Застосунок Vrelax допомагає їм розслабитися, а зазвичай їм це зробити дуже складно».

Ще одна медична розробка — на перший погляд, звичайний рюкзак. Насправді це портативна крапельниця від компанії Ivy Medical.

Задум такий, що з ним пацієнтам можна буде ходити по лікарні й одночасно отримувати потрібний препарат внутрішньовенно.

[Мелькер Франкема, представник Ivy Medical]:
«Але це не просто крапельниця в рюкзаку. Це розумна крапельниця. Вона дає персоналу змогу планувати лікування й комбінувати різні препарати завчасно. Тобто це крапельниця з великим мозком, яка має полегшити лікарням роботу».

І куди ж без електричного транспорту? Компанія Brekr зловила хвилю: її електромопед уже продається на ринку за 5000 доларів.

[Нільс Віллемс, голова Brekr]:
«Ми створили новий електромопед із вдосконаленим дизайном. На ньому немає паливного бака. Натомість є порожнина для батарей. Тут поміщаються дві батареї. Як наслідок, центр ваги зміщується вниз, а це робить поїздки приємнішими».

А приз за оригінальність, мабуть, треба дати Makeon. Ця компанія виробляє електронні набори на кшталт конструктора лего. Їх можна комбінувати, щоб домогтися бажаного результату.

[Джессіка Кобб, засновниця Makeon]:
«Від переносних пристроїв до стін і предметів. Ми хочемо, щоб люди проявляли творчий підхід, щоб вони підключали до мережі що завгодно й майже будь-де. Один із наших клієнтів використовував набір, щоб побачити, як часто його кіт гуляє Амстердамом і що він робить удома».

Усі ці винаходи стартапи повезуть на міжнародну технологічну виставку CES. Вона пройде в Лас-Вегасі на початку січня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мобільна крапельниця й віртуальна реальність: що показали на виставці в АмстердаміЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеРибки даніо реріо допомагають науковцям шукати ліки проти ракуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріКнопки для смартфонів та інтелектуальне дзеркало: новинки CES-2024Медичні гаджети — один із головних трендів CES-2024У Дубаї корали вирощують по-новомуЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний орган

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: