20.09.2024
Телеканал NTD

З підборів у кеди: пандемія змінила офісну моду

З підборів у кеди: пандемія змінила офісну моду

Іспанська модниця Бланка Лорка колись любила високі підбори й вишуканий одяг. Але ізоляція під час пандемії..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Іспанська модниця Бланка Лорка колись любила високі підбори й вишуканий одяг. Але ізоляція під час пандемії змінила її відчуття стилю й купівельні звички.

Після кількох місяців роботи у своїй мадридській квартирі, 31-річна працівниця фармацевтичної компанії тепер одягається зручно й у нейтральних тонах. І вона така не одна. Ця тенденція охопила всю Європу. Люди оновлюють свій гардероб.

[Бланка Лорка, жителька Мадрида]:
«Я шукаю одяг, який можна використовувати в різних комбінаціях, який можна поєднувати з різними речами, щоби створювати інші образи. Сьогодні це мій пріоритет».

Люди масово відмовляються від краваток, модельного взуття й високих підборів. Тепер усі шукають універсальний одяг: досить елегантний для офісу й водночас розслаблений для телеконференцій за кухонним столом.

Це прекрасна новина для роздрібних продавців. За минулі 12 місяців продажі одягу, взуття та косметики у світі зросли на 8,5 %.

Великі бренди вже звернули на це увагу. Так, на їхніх вебсайтах почали з’являтися нові колекції в стилі smart casual, а також більше одягу для відпочинку та спорту.

[Кусто Далмаут, дизайнер]:
«Я думаю, що на робочих місцях ситуація не зміниться. Люди, збираючись на роботу, одягаються функціонально й комфортно».

Проте, попри зростання продажів, у роздрібних торговців виникла інша проблема — глобальні перебої з постачанням. Так, через коронавірусні обмеження у багатьох портах зросли черги з контейнеровозів, які просто не встигають розвантажитися.
Коротке посилання на цю сторінку:

З підборів у кеди: пандемія змінила офісну модуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: