29.08.2024
Телеканал NTD

На півночі Канади водопровідна вода тхне нафтою

На півночі Канади водопровідна вода тхне нафтою

Літаком довелося доставляти воду до північноканадського міста Ікалуїт. Тут із вівторка діє режим надзвичайної ситуації. Понад..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Літаком довелося доставляти воду до північноканадського міста Ікалуїт. Тут із вівторка діє режим надзвичайної ситуації. Понад 7000 жителів залишилося без чистої питної води.

Влада вважає, що водопровідна вода забруднена нафтопродуктами. Її заборонили пити та використовувати в приготуванні їжі, бо нафтопродукти залишаться і після кип’ятіння, і після звичайної фільтрації.

До режиму НС місцеві жителі тиждень скаржилися в соціальних мережах на те, що вода віддає пальним. Фахівці взяли проби й відправили їх на аналіз. Результатів чекають через п’ять днів.

У місті регулярно перевіряють воду, але зазвичай шукають бактерії, а не вуглеводні. Як нафтопродукти могли потрапити у водопровід, поки не зрозуміло. Деякі місцеві жителі вважають, що причина в старій інфраструктурі.

Ікалуїт розташований на острові Баффінова Земля на узбережжі Північного Льодовитого океану. І вода, і продукти тут дорогі, бо все доставляють здалеку. Під час кризи воду в магазинах почали розкуповувати. А хтось поповнює запаси з річки, але таку воду слід обов’язково кип’ятити.

Зараз до Ікалуїта доставили 80 тисяч літрів питної води. Видаватимуть по 16 літрів на сім’ю. Водночас влада просить воду економити, бо невідомо, як складатиметься ситуація.
Коротке посилання на цю сторінку:

На півночі Канади водопровідна вода тхне нафтоюВлада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до СШАСміття, що плаває на річці Дрина, шкодить туризму в БосніїСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»ООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіУ Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до СШАБразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в АмазоніїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: