26.08.2024
Телеканал NTD

Фейсбук погодився заплатити за дискримінацію під час найму

Фейсбук погодився заплатити за дискримінацію під час найму

Фейсбук погодився виплатити штраф, щоб урегулювати цивільний спір з урядом США. Компанію звинуватили в дискримінації американських..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Фейсбук погодився виплатити штраф, щоб урегулювати цивільний спір з урядом США. Компанію звинуватили в дискримінації американських працівників і порушенні федеральних правил найму.

Міністерство юстиції США подало позов торік у грудні. На його думку, Фейсбук, наймаючи на роботу, віддавав перевагу тимчасовим працівникам. Зокрема тим, хто мав візу H-1B. Технологічні компанії часто використовують саме цей тип віз, щоб наймати іноземних фахівців певних спеціальностей.

Уряд США каже, що Фейсбук відмовлявся брати на роботу американців на місця, які було зарезервовано для іноземців із такими візами.

Фейсбук заплатить штраф розміром майже п’ять мільйонів доларів, плюс — до 9,5 мільйонів усім постраждалим від такої політики компанії.

Понад 14 мільйонів доларів — для бюджету компанії майже ніщо, однак прокуратура США назвала рішення історичним. Це найбільше цивільне покарання за всю 35-річну історію Закону про імміграцію та громадянство.

Утім, цей спір між компанією і урядом США не єдиний.

Так, цього місяця соцмережу критикували законодавці після скандального інтерв’ю його колишньої співробітниці. Та звинуватила інтернет-гіганта в тому, що він у гонитві за великими прибутками нехтував безпекою користувачів, а також свідомо дозволяв шкодити психічному здоров’ю дітей і розпалювати ворожнечу в суспільстві.

Компанія всі звинувачення відкидає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: