19.12.2024
Телеканал NTD

Лідери «Великої двадцятки» затвердили глобальний податок на прибуток

Лідери «Великої двадцятки» затвердили глобальний податок на прибуток

[Брюно Ле Мер, міністр фінансів Франції

Дата завантаження: 2024-04-18

video

[Брюно Ле Мер, міністр фінансів Франції]:
«Очевидно, що це податкова революція».

Так міністр фінансів Франції назвав рішення закріпити глобальний податок на прибуток на рівні 15 %. Він обговорив це рішення з іншими фінансовими лідерами «Великої двадцятки» у Вашингтоні.

Раніше після багатьох місяців суперечок цей податок затвердили 136 країн Організації економічного співробітництва та розвитку. Вони також домовилися, як будуть розподіляти доходи транснаціональних корпорацій.

[Брюно Ле Мер, міністр фінансів Франції]:
«Уперше цифрові гіганти муситимуть платити свою справедливу частку податків у Європі й у всьому світі. Це ще дасть нам змогу встановити мінімальне оподаткування, уникнути ухилення від сплати податків й оптимізувати податки в усьому світі».

Правила досить прості. З 23-го року всі країни, які підпишуть угоду, повинні будуть накласти єдиний 15-відсотковий податок на компанії, що мають виторг понад 870 мільйонів доларів.

Також в угоді сказано, що компанії з виторгом 23 мільярди доларів і більше сплачуватимуть податки пропорційно в тих країнах, де отримують основну частину доходу, а не де зареєстровані. Так хочуть позбутися «податкових гаваней».
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: