20.07.2024
Телеканал NTD

Провідний економіст МВФ: «Це унікальне відновлення»

Провідний економіст МВФ: «Це унікальне відновлення»

Глобальне порушення ланцюгів постачань і зростання цін заважають світовій економіці відновитися після спаду, спричиненого пандемією. Про..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Глобальне порушення ланцюгів постачань і зростання цін заважають світовій економіці відновитися після спаду, спричиненого пандемією. Про це повідомила головний економіст МВФ Гіта Гопінат.

[Гіта Гопінат, головний економіст МВФ]:
«Глобальне відновлення триває, але воно сповільнилося через пандемію. Через дуже заразний дельта-варіант смертність від COVID у світі наближається до п’яти мільйонів осіб, ризики для здоров’я ще більші, що не дає змоги повернутися до нормального стану речей».

Улітку МВФ прогнозував, що глобальне економічне зростання цього року сягне 6 %. Тепер показник трохи понизили.

[Гіта Гопінат, головний економіст МВФ]:
«Спалахи пандемії порушили світові ланцюги постачань і спричинили затримки та інфляцію. Загалом ризики для економіки зросли, а знайти політичні компроміси стало складніше. У порівнянні з нашим липневим прогнозом, прогноз світового зростання на цей рік було трохи знижено — до 5,9 %».

Для 2022 прогноз залишився колишнім — 4,9 %. Водночас, як каже Гопінат, незначні зміни у відсотках на ділі виявилися серйозною кризою для багатьох бідних країн і країн, що розвиваються.

[Гіта Гопінат, головний економіст МВФ]:
«Тоді як ми бачимо відновлення попиту, постачання повною мірою не відновилося. І це спричинило зростання інфляції».

За її словами, це триватиме й наступного року. Однак зробити точніший прогноз неможливо, бо світ ще не стикався з таким процесом відновлення, де одночасно не вистачає робочої сили й спостерігається високий рівень безробіття. А ще є порти, які не встигають розвантажити контейнери. Це, на думку Гопінат, унікальна ситуація.
Коротке посилання на цю сторінку:

Провідний економіст МВФ: «Це унікальне відновлення»Чому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїНа Кубі закінчується паливо?ООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: