23.02.2024
Телеканал NTD

Голова Європейського центробанку не має побоювань щодо інфляції

Голова Європейського центробанку не має побоювань щодо інфляції

Голова Європейського центробанку Крістін Лагард не вважає глобальне підвищення рівня інфляції серйозною проблемою. З її слів,..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Голова Європейського центробанку Крістін Лагард не вважає глобальне підвищення рівня інфляції серйозною проблемою. З її слів, зростання цін у світі — це тимчасове явище, спричинене пандемією.

[Крістін Лагард, голова Європейського центробанку]:
«Низький торішній рівень інфляції і високий цьогорічний у середньому такі ж, як й інфляція 2019 року до пандемії. Тобто рівень цін зараз приблизно такий же, яким би він був, якби інфляція залишалася стабільною, на допандемічному рівні».

За словами Лагард, тільки-но вплив пандемії припиниться, інфляція піде на спад.

[Крістін Лагард, голова Європейського центробанку]:
«Тепер ми стежимо за розвитком ситуації. Але поки не бачимо жодних ознак того, що підвищення рівня інфляції стає масштабним явищем».

Свою заяву вона зробила на онлайн-конференції в Німеччині.

Економічна ситуація в цій європейській країні й далі стабілізується. Так, згідно з опитуваннями, індекс споживчих настроїв на жовтень зріс до найвищого рівня за півтора року.

Це ознака того, що зі зростанням купівельної спроможності домогосподарства й далі підтримуватимуть відновлення в найбільшій економіці Європи.

[Рольф Буркл, економіст]:
«У вересні споживчі настрої поліпшилися. Особливо різко зросли очікування доходів, які досягли докризового рівня».

Кількість заражених коронавірусом зменшується, і це додало споживачам оптимізму. Четверта хвиля пандемії виявилася не такою серйозною, як боялися раніше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Голова Європейського центробанку не має побоювань щодо інфляціїБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуВ Україні новий головнокомандувачУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: