23.12.2024
Телеканал NTD

Затишні будиночки ваблять туристів до зруйнованої війною столиці Ємену

Затишні будиночки ваблять туристів до зруйнованої війною столиці Ємену

Навіть війна не завадила єменським туристам відпочити з комфортом. Поки морські курорти не доступні, люди їдуть..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Навіть війна не завадила єменським туристам відпочити з комфортом. Поки морські курорти не доступні, люди їдуть до Сани. До столиці ваблять затишні будиночки, що розміщені на дахах готелів.

Такі споруди тут називають «тайраманами». Складаються вони всього з однієї кімнати. Зате всередині — комфорт і розкіш. А ще є великі вікна й гарний краєвид Старого міста. У таких будиночках можна поїсти й посидіти в доброму товаристві.

[Абдул Мутталіб Хашем, гість готелю]:
«Дуже складно поїхати до прибережних міст, таких як Аден і Ходейда. Тому ми з друзями знайшли прекрасне місце для спілкування в Сані — тайраману. Дуже гарний новий проєкт. Ми зустрічаємося тут із друзями, яких давно не бачили. Це приємно».

Будиночки зводять у різних стилях. Деякі пишні не лише всередині, а й зовні. Увечері вмикається освітлення, і стає ще затишніше.

[Мохсен аль-Хумайкані, гість готелю]:
«Замість того щоб іти до когось додому, де не поміститься багато люду, можна зібратися з друзями в такому місці. Це громадський простір для всіх. Тут можна поговорити про культуру й просто про життя, обмінятися думками».

Будиночки на дахах готелів стають дедалі популярнішими. У них також проводять свята й зустрічі випускників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Затишні будиночки ваблять туристів до зруйнованої війною столиці ЄменуФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуПрогулянка найромантичнішим садом світуУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: