26.10.2024
Телеканал NTD

На батьківщині скрипки в Кремоні навчатимуть талановитих музикантів з усього світу

На батьківщині скрипки в Кремоні навчатимуть талановитих музикантів з усього світу

Уже майже 500 років найкращі струнні інструменти народжуються в італійській Кремоні. У середині XVI століття Андреа..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Уже майже 500 років найкращі струнні інструменти народжуються в італійській Кремоні. У середині XVI століття Андреа Аматі створив тут свою першу скрипку, і відтоді місто славиться талановитими майстрами.

[Брюс Карлсон, майстер із виготовлення скрипок]:
«Він створив перший інструмент, який ми називаємо справжньою скрипкою. Його справу продовжили сини. Кілька поколінь родини робило скрипки приблизно з 1550 по 1750 рік. У Кремоні створено найкращі, найкрасивіші й найцікавіші з акустичного погляду інструменти».

У Кремоні творили Ніколо Аматі, Антоніо Страдіварі та Андреа Гварнері. Зараз тут понад 140 майстерень. І хоча вже минули століття, але інструменти досі роблять традиційними способами.

А тепер у місті відкрили новий навчальний заклад — Центр струнних інструментів Штауффера. У ньому вчитимуться талановиті музиканти, які вже здобули освіту. Викладатимуть найвідоміші музиканти та скрипкові майстри.

[Франческа Дего, скрипалька]:
«Будуть семінари, а також зустрічі з творчими людьми Кремони. Це добра можливість для іноземних студентів. Наприклад, вони зможуть дізнатися про виготовлення скрипок. Це хороший задум. Цей центр стане унікальним».

Навчання буде безплатним. До того ж для студентів передбачено стипендію.

[Паоло Петрочеллі, директор Центру струнних інструментів Штауффера]:
«50 років тому створено Фонд Штауффера. 35 років тому відкрилася однойменна академія. Тепер ми відкриваємо Центр струнних інструментів Штауффера. Це перший міжнародний центр, повністю орієнтований на струнні інструменти. Студенти з Італії та з усього світу зможуть навчатися в найвідоміших музикантів світового рівня та дістати унікальний досвід».

У Кремоні також є всесвітньо відома школа з виготовлення скрипок.
Коротке посилання на цю сторінку:

На батьківщині скрипки в Кремоні навчатимуть талановитих музикантів з усього світуУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: