25.10.2024
Телеканал NTD

МРТ-дослідження: COVID пошкоджує внутрішні органи

МРТ-дослідження: COVID пошкоджує внутрішні органи

COVID вражає численні внутрішні органи, зокрема серце, нирки та печінку. Такого висновку дійшли британські вчені під..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

COVID вражає численні внутрішні органи, зокрема серце, нирки та печінку. Такого висновку дійшли британські вчені під час нового МРТ-дослідження.

Одна оксфордська компанія, яка розробляє медичні інновації, зробила томографію 550 добровольцям, які перехворіли на COVID. Усі ці люди до зараження були здоровими.

Потім порівняли результати з МРТ ста здорових людей.

[Андреа Денніс, дослідниця]:

«Ми дивилися на дві основні характеристики: обсяг жиру всередині органа та наявність запалення. Потім вивели коефіцієнт здорового й нездорового органа. Далі проаналізували те, що отримали на зображеннях».

Результати такі: у 70 % пацієнтів був уражений щонайменше один орган. У третини — два органи. Ще у 17 % виявили пошкодження в серці.

Британка Герда заразилася коронавірусом у березні 2020 року. Її мучила задишка, німіли кінцівки. Але вона не очікувала, що через рік усе ще страждатиме від болю й утрудненого дихання. Пізніше їй поставили діагноз — міокардит.

[Герда Бейлісс]:
«Часто починається різкий біль із цього боку й по всьому плечу. Іноді втрачаю чутливість, особливо в лівій руці. Якщо ходжу більше, починає боліти й німіти рука. Іноді ноги погано рухаються, починають ніби волочитися. Ще періодично дуже болить голова».

Бейлісс теж брала участь у програмі МРТ-дослідження. Вона каже, що поступово відновлюється. Але процес дуже повільний.

Досі невідомо, чи всі пацієнти повністю видужують після COVID. Щоб зробити висновок, потрібні нові дослідження.
Коротке посилання на цю сторінку:

МРТ-дослідження: COVID пошкоджує внутрішні органиЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили раніше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: